Laivaston

Radioamatöörit

OH1AJ
  DXlite:
Clublog:
QRZ:

 

DX-uutisia

Lähiajan DX-peditioita,       Käyttöliittymä GUI-2

DX-toiminta

DXCC-awardi

DXCC-awardit kannustavat systemaattiseen DX-toimintaan

Monet OH1AJ-kerhon jäsenistä ovat aktiivisia DXereitä. Erityisesti ARRL:n DXCC-Awardit ovat mielenkiinnon kohteena. OH1-piiriin myönnetyistä DXCC-Awardeista selvästi yli puolet on OH1AJ:n jäsenillä.

DX-toimintaa tukemassa on Signal pikaviestimellä toimiva viestiverkko. Sen avulla vihjeet saavuttavat nopeasti osallistujat ja näin on mahdollista saada uusi maa- tai bandipinna.

Awardi saavutuksia seurataan tarkasti. Viikottain julkaistaan ARRL:n sivuilta kerätty OH1-piirin DXCC-tulosluettelo.. Korotuksille peukutetaan Signalin DX-ryhmässä. Erityisesti uuden awardin saavuttaminen tuo onnitteluja, kaverin saavutusta arvostetaan. Päivittäin välittyy kymmeniä vihje- ja kannustusviestejä. Tässä toteutuu vanha laatuasiantuntijoiden kokemus: Se paranee mitä mitataan.

OH1ECQ ja Challenge Awardi

Pekka OH1ECQ on tässä juuri saanut uuden Challenge Awardin. Yli 1000 bandipinnaa HF:llä. Lisää Challenge kuvia.

Kerhon radioaseman varustelutaso on keskimääräistä parempi. Asema on etäohjattu ja kerholaiset voivat käyttää sitä työskentelemällä omilla kutsuillaan. Tämä menettely on tuonut useita jäseniä mukaan aktiiviseen DX-toimintaan. Myös omalta asemalta workkijat voivat joskus käyttää kerhon etäasemaa, esimerkiksi silloin, kun oma antenni ei tunnu riittävältä tilanteeseen.

DX aiheisia linkkejä

DXCC ARRL:n sivuilla

Clublogin sivuilla mm

Muita awardiohjelmia kuin DXCC

Digimode aiheisia linkkejä

Tietoa radiokeleistä

🏠 ↑ ↑ Tarkoitus Radioasema Tekniikka Kilpailut Tarinoita Historiaa

Sivu päivitetty 13.10.2023. OH1TV