KILPAILUTOIMINTA


Monista aiemmin mainituista syistä johtuen ei kilpailuihin osallistuttu ensimmäisinä vuosina. Vasta kuntakilpailun alkaminen vuonna 1977 sytytti kipinän. Arto OH1LD työskenteli kerhoaseman tunnuksella 274 kuntaa. Tällä tuloksella varmistui kerhoasemaluokan voitto, tuli ensimmäinen pokaali ja kunniakirja seinälle. Seuraavana vuonna käytiin KS Sainion muistokisa erikoistunnuksella OH1ITU. Kuudes sija palkittiin kunniakirjalla ja yhdistys sai SRAL:n viirin ITU-aktiviteetin kakkossijasta.

Vuoden 1980 kohdalle voitiin kirjata avaus myöhemmin erittäin tärkeäksi muodostuneelle kilpailualueelle. Aaretti OH1PO ja hankittu Kenwood TR-9000 "multimode" muodostivat yhdistelmän, jolla workittujen ruutujen tilasto alkoi merkittävästi koheta. Tiistaitesteistä muodostuikin yhdistyksen kannalta tuon ajan tärkein kilpailu. Aaretti operoi lähes poikkeuksetta nämä kilpailut ja sijoittui hyvin tuloslistoille. Hän toi oman radiokalustonsa kerhoasemalle, joten osuutensa korostui myös siltä osin.

Pöytäkirjamerkintöjä löytyy noilta ajoilta myös HF-kilpailuihin osallistumisista. Esimerkkinä vaikkapa vuoden 1981 vuosikertomus: "HF:llä osallistuttiin useihin kilpailuihin. Näistä mainittakoon seuraavat: KS Sainion muistokilpailu, Viitosten syysottelu, SAC-contest, Kakkosten joulukilpailu ja NRAU-contest. Operaattoreina ovat toimineet Jaska OH1JM, Aaretti OH1PO ja Aki OH1IO." Jäljempänä esitetyt palkinto- ja kunniakirjaluettelo kertovat, että varsinkin viimeisen toimintavuosikymmenen aikana on voimakkaasti suuntauduttu HF:lle. Maljakilpailu ja Naval-contest ovat uusimpia kilpailusarkoja.

Kun yhdistys liittyi 1.11.1994 jäseneksi saksalaiseen MF-Runde-nimiseen radioamatööriyhdistykseen, ryhdyttiin tavoittelemaan erilaisia pistemääriä vaativia diplomeja. Kerhoaseman seinällä onkin nähtävissä erittäin komea kokoelma laivastoaiheisia tunnustuspalkintoja.


Seitsemänkymmentäluvun lopulla syntyi ajatus yhdistyksen aktiivisimman jäsenen palkitsemisesta. Ensimmäisenä kilpailuvuotena palkintona oli SRAL:n viiri. Seuraavana vuonna perustettiin aktiivisuuspalkinto. Laadittujen sääntöjen perusteella valitaan kerhotoiminnassa erityisen aktiivinen henkilö, joka saa vuodeksi haltuunsa ikuisesti kiertävän, kookkaan radioputken. Aarre OH1PO sai kaikki kiinnitykset vuosien 1979 - 1988 aikana. Seuraavina vuosina siihen kaiverrettiin kutsut ; OH1DL, OH1PP ja OH1JM. Tämän jälkeen uusia merkintöjä ei ole tullut, vaikka aktiivisia jäseniä onkin riittänyt.

Yhdistyksen jäsenten osallistumisesta erilaisiin ulkopuolisiin kilpailuihin löytyy myös pöytäkirjamerkintöjä. Hamssi-84 kesäleirillä järjestettiin tiettävästi Suomen ensimmäinen sähkötyskilpailu. Kolme yhdistyksen jäsentä edustivat voittanutta puolustusvoimien joukkuetta.
Kilpailutoimintaa on radio- ja antennikaluston parantumisen myötä jatkettu yhä edelleen vuosittain. Hyvistä sijoittautumisista ovat vastanneet edelleen vanhat mestarit Jaakko OH1JM ja Rauno OH1WR. Uutena, innokkaana operaattorina on kehiin astunut myös Olli (Opa) OH1MKT.
Paluu sisällysluettelo sivulle