KOULUTUSTOIMINTA


Kuten säännöt edellyttävät, on yhdistys järjestänyt jäsenilleen vuosien varrella erilaista koulutustoimintaa kurssi-, luento- ja leiritilaisuuksissa. Viikonlopun kestävillä leireillä on luennoitu kulloinkin ajankohtaisista aiheista. Asiantuntija on usein löytynyt yhdistyksen omasta jäsenkunnasta. Joskus hänet on taas kutsuttu ulkopuolelta.


Varsinaisia kursseja on myös järjestetty. Kokelaskurssilla aloitettiin vuonna 1971. Arto OH1LD toimi opettajana. Kaikki viisi kurssin jälkeen tutkintoon osallistunutta hyväksyttiin radioamatööreiksi. Myös "kokelasluokasta yleisluokkaan" kurssi järjestettiin kuusi vuotta myöhemmin. Opettajaksi oli kutsuttu Timo OH1AZL. Kaikki kolme kokeeseen mennyttä suorittivat sen hyväksytysti.


Yhdistys on toimeenpannut koulutusta myös ulkopuolisille. Uudessakaupungissa pidetty kurssi tuotti amatöörejä sille seutukunnalle. Veneilijöille tarkoitettu VHF-radiopuhelimen hoitajan tutkintoon tähtäävä koulutus aloitettiin keväällä 1981. Kurssin vetäjinä toimivat Mikko OH1GO ja Arto OH1LD. Oppilaita oli ensimmäisellä kurssilla 13. Vastaavia tilaisuuksia järjestettiin useampana vuotena ja osallistujia riitti 20 - 30 kurssia kohti. Opettajat suorittivat osuutensa ns. talkoohengessä, joten yhdistys sai merkittävää taloudellista tukea kerätyistä kurssimaksuista. Kurssien ja opetustilaisuuksien tarjonta on kotipaikkakunnalla ollut melko runsas, joten niitä on järjestetty satunnaisesti kysyntää vastaamaan.


Vuodesta 1996 alkaen radioamatöörikursseja on järjestetty yhdessä Turun Radioamatöörien OH1AA kanssa. Näillä syksyisin Data Cityssä pidetyillä kursseilla ovat opettaneet tekniikkaa Esa OH1GU ja Antero OH1KW. Alpo OH1MG on opettanut liikennettä, määräyksiä ja sähkötystä. Kursseilla on ollut noin 5-8 oppilasta. Läpimenoprosentti on ollut hyvä.


________


Paluu sisällysluettelo sivulle