Laivaston

Radioamatöörit ry

OH1AJ

Antero Tanninen OH1KW on joukostamme poissa

Laivaston Radioamatöörit ry:n pitkäaikaisen puheenjohtajan, hallituksen jäsenen ja ystävämme elämä päättyi lyhyen ja agressiivisen sairauden seurauksena 17.1.2022. Menetimme hänessä empaattisen, avuliaan ja monitaitoisen harrasteveljen, monille myös entisen työtoverin. Antero aloitti radioamatööriharrastuksen kotiseudullaan Lapualla kutsulla OH6LJ 1970 – 1978. Muutto Turkuun edellytti piirijaon mukaisen uuden asematunnuksen hankkimista. Näin tuli käyttöön OH1KW.

Antero työskenteli Turun Laivastoasemalla meritorjuntaohjusten parissa, erikoistuen datan siirtoon ammutun ohjuksen ja aluksen tai maa-aseman välillä. Sotilasteknikkona hän palveli myös Helsinkilk:n ohjusveneillä mm. prototyypin merikokeiden aikana. Laivajakson jälkeen kouluttautuminen Turun Ammattikorkeakoulussa toi insinööriupseerin viran ja tehtävät jatkuivat perustetun Merivoimien Tutkimuslaitoksen riveissä.

Antero oli isänmaallinen mies luoden osaltaan maanpuolustushenkeä kanssa eläjiin. Erityisen hyvä tuntemus vanhojen sotilasradioiden historiaan ja tekniikkaan näkyy hänen kotisivuillaan, joiden sijoittaminen OH1AJ:n sivuille on voitu tehdä Arja-puolison luvalla.

Lukemattomat kerrat leireillä, Keski-Euroopan matkoilla ja Lapin retkillä saimme nauttia Anteron valmistamista herkuista. Hän oli kulinaristi.

Joskus myös pohdiskelimme, että jonain päivänä sinä, tai minä, tai joku muu meistä ei olekaan enää tavoitettavissa. Näin on taas käynyt. Yksi joukostamme on siirtynyt iäisyyteen. Kiitollisina kaikesta hyvästä, jota Anterolta saimme, tallennamme sen muistoihimme.

Pekka OH1PP


Linkki Anteron radiohistoriallisille sivuille , joita OH1AJ säilyttää.


Etusivulle

Sivu päivitetty 1.3.2022