Laivaston

Radioamatöörit

OH1AJ

OHFF Flora & Fauna Finland

Vihjeitä "puskaworkkimiseen"

WWFF on kansainvälinen luontoaiheinen awardi ohjelma. Sen osana toimii OHFF Flora & Fauna Finland. Awardin tarkoituksena on rohkaista radioamatöörejä pitämään yhteyksiä kansallis- ja luonnonpuistoista sekä luonnonsuojelualueilta.

Mukaan ryhmään saa liittyä kaikki radioharrastajat. Tällä hetkellä kotimaisia OHFF kohteita on yli tuhat WWFF reference listalla. Kohteet sijaitsevat ympäri Suomea, etelärannikolta aina pohjoisinta Lappia myöten.

Katso OHFF kotisivut, jossa on lisätietoja ja aktivoinnin säännöt. Tälle sivulle on kerätty tietoa aktivoinneista ja keskustelua muista aktivointiin liittyvistä asioista. Lista kaikista maailman WWFF kohteista, WWFF Directory, löytyy WWFF kotisivuilta

Kartta Suomen kohteista löytyy Google Maps sivulta

Ryhmän tiedostot osiosta löydät aloitusohjeet kohteen aktivointiin, jossa lyhyt ohjeistus aktivoinnin suorittamiselle sekä linkit tarvitsemiisi internetsivuihin. Lisäksi löydät ohjeita hunttereille sekä fast log entry loki-ohjelman käyttöön.

Puskaradisti aiheisia keskusteluryhmiä löytyy täältä:
Whatsapp cluster OHFF puska asemien vihjaukseen:
https://chat.whatsapp.com/DZY3Gy0CazCFgO1896holv .
Whatsapp keskustelu OHFF toiminnasta:
https://chat.whatsapp.com/Kmz9vxiL5qh80vyHSzxWCf .

Käytössämme on erikoiskutsu OH44FF jota voivat käyttää aktivointiin kaikki OHFF ryhmämme jäsenet. Kutsu varataan käyttöön kutsun asemanvalvojalta Timo Korhonen, OH5EUY. Muista laittaa loki ohjelman mycall kenttään erikoiskutsu ja operator kenttään oma kutsusi jotta saat aktivoinnista kuuluvat aktivointipisteet itsellesi. Lokit lähetetään osoitteeseen: ohff.finland(a)gmail.com.

Mikäli kaipaat lisätietoja, niin ota yhteyttä OHFF Koordinaattori Timo Korhonen OH5EUY(a)gmail.com
OHFF Log manager Markus Peltoniemi OH9MXE(a)arrl.net
OHFF Award manager Petteri Vainionpää ohff.award(a)gmail.com
OHFF Data manager Lasse Lehtinen ohff.data(a)gmail.com
OHFF OH44FF qsl manager Keijo Koskela og55w(a)oh2j.info

Alla esimerkkinä OK-maan WWFF-awardi 100:sta "puskasta".

wwff-ok100

Kommentteja

Jos esim lokinpito askarruttaa, sitä ei vorkituista tarvitse itse välttämättä tehdä. Kun olet kirjautunut WWFF sivulle jäseneksi, sieltä näet kulloisenkin tilanteesi vorkittujen suhteen. Tiedot täydentyvät aina, kun "aktivaattori" on sinne lokinsa lähettänyt. Sieltä saa myöskin awardit anottua.

Puskavorkkiminen on hyvin mielenkiintoinen radioamatöörityöskentelyn muoto. Siinä voi keskittyä moneen osa-alueeseen. Itse esim olen pääasiassa keskittynyt keräämään suomalaisia OHFF alueita. Niitä on tällä hetkellä yli 1000. Kun on työskennellyt jonkun asetetun määrän, suomalaisissa kohteissa yleensä tasa sataluku, voi anoa siitä awardin.

Kerhomme jäsenistä lisäkseni ainakin Kimmo OH1CM, Jorma OH8UL, Kalle ja Jyrki mm ovat OHFF-alueita keräilleet. Lisä aktiviteetti olisi kyllä mukava. Tähän jää myös helposti "koukkuun"

Arto OH1LD


PS1. Toukokuussa 2022 Arto sai hienon OHFF-H-900 awardin, kuva alla. Kimmo OH1CM sai vastaavan -600 awardin. Aktivoituja puskia Suomessa on tähän mennessä alle 1100.
Onnittelut molemmille, oh1tv.

 

PS2. Elokuussa 2022 Arto sai OHFF-H-1000 awardin, kuva alla. Arto on kolmas OH, joka on saanut tämän awardin. Onnittelut, oh1tv.

WWFF ja OHFF -tuloksia

🏠 Tarkoitus Radioasema DX-toiminta Tekniikka Kilpailut Tarinoita Historiaa

Sivu päivitetty 13.5.2023 OH1TV